Biografi

Lengre biografi

Instrumentalist og vokalist Kouame Sereba ble født i Abidjan i Elfenbenskysten i Vest-Afrika. 10 år gammel ble han sendt til farens landsby Tiegba for å bo der. Der lærte han mye om det tradisjonelle livet, om musikk, dans og fortelling. I en alder av 20 år la han ut på en reise til flere land i Afrika og besøkte og bodde i land som Mali, Niger, Nigeria, Kamerun, Den Sentral-Afrikanske republikk, Sudan og Egypt.

I 1984 flyttet Kouame til Norge og her har han spilt en aktiv rolle i musikklivet. I tillegg til soloprosjekter, samarbeider han med musikere innen mange forskjellige sjangere, som jazz, folkemusikk, samtidsmusikk, samt moderne afrikansk musikk. 

Kouame bruker vokal, perkusjon, dodo (afrikansk munnbue), djembetromme og kalimba (tommelpiano).

Han har spilt hundrevis av konserter for både barn, unge og voksne i Norge og land som Japan, England, Tyskland, Sør-Afrika, Grønland, Kina og Island. De siste årene har han også koblet musikken sin til muntlig fortelling og blant annet jobbet sammen med den kjente fortelleren Jan Blake i England.

Gjennom sine kurs og musikk-workshops prøver han å dele sitt musikalske univers der rytmelek og musikkglede er det aller viktigste.
“Det handler ikke om at afrikanere har en bedre rytmesans enn andre, det handler om å utvikle et lekende forhold til musikk. -Det er viktig å avmystifisere og “av-eksotifisere” talent for rytmikk”.- Sitat fra Kouame