Foredrag til inspirasjon: «Formidlingsglede»

Trenger dere mer inspirasjon og nye tanker til hvordan formidle til barn og unge?

I foredraget “Formidlingsglede” deler jeg av mine mer enn 30 år med erfaring fra å formidle musikk, rytmer, historier og kultur til barn og unge både i Norge og i hele verden. Jeg forteller, viser og bruker musikk og engasjerer publikum aktivt, slik at dere føler gleden i kroppen og ikke bare hører om den.

Foredraget passer som innslag på større konferanser og mindre seminarer, som del av et kurs eller enkeltstående arrangement – jeg kan også holde foredraget eksklusivt for deres bedrift, skole eller organisasjon.

“Formidlingsglede” passer for alle som jobber med barn og unge, ikke minst lærere, kulturarbeidere og kunstnere.

Jeg gir deg et kompass

Jeg vil gi deg motivasjon, inspirere deg til å bruke det du allerede har. Jeg vil gi deg et kompass, en slags GPS.

Ofte vet vi hva vi vil, hva vi ønsker å formidle, men det er fort gjort at det drukner i en travel hverdag på jobb. Derfor trenger vi et kompass eller en GPS. 

I dette foredraget vil jeg vise deg hvordan du skal finne ditt kompass og ta det i bruk. Det er egentlig veldig enkelt, bare du er bevisst. Så vil du se at selv i situasjoner der du ikke orker mer, vil kompasset dukke opp og veilede deg.

Verdens viktigste jobb, men ikke den letteste

Å jobbe med barn er verdens viktigste jobb, men den er ikke verdens letteste.

Det finnes ikke noe bedre bidrag til verden og menneskeheten enn å jobbe med barn. Men, du må ikke jobbe for hardt. Da blir vitsen borte. Du skal ha et lekende forhold til denne jobben. Du skal ikke slite deg ut. Da blir vitsen borte. Du skal ikke ofre deg for barna. Da er vitsen borte. Du skal inspirere og bli inspirert.

Du er en fin gave. En gave til barna, en gave til verden, en gave til menneskeheten. Intet mindre. 

Når du ser deg selv slik, som en fin gave, vil du lett se at barna du jobber med, også er gaver i ditt liv. 

 


Kouame Sereba fikk Jubileumsprisen Tono 75 År


I Juryens begrunnelse står det bl.a. at “Kouame Sereba har vist seg som en lydhør og svært kreativ musiker, både i sitt samspill med andre musikere – med vidt forskjellige musikalske ståsteder – Og ikke minst i forhold til barn. Kouame har en spesiell evne til å lage et magisk rom når han formidler sin musikk. Det fantastiske er at dette magiske rommet oppstår på kunstens premisser i motsetning til lettvint underholdning.”


Videre heter det: “Kouame Sereba skaper nærhet, trygghet og ikke minst musikalitet i sitt møte med sitt publikum.”

Arvid Skancke K. Ballade.no


I 2009 mottok Kouame Sereba Folkelarmprisen, og ble kåret til Årets Folkemusikkartist. I sin begrunnelse for prisen skrev Folkelarm-juryen følgende:


- Dette er en artist som har sett de fleste kroker og kriker av vårt langstrakte land gjennom uttrettelig turnévirksomhet. Få kan som han gripe et publikum og oppheve tid og rom med sin sterke formidlingsevne. Blant hans mange begeistrede publikummere er tusenvis av barn og skoleungdom som har opplevd ham på en av hans mange skolekonserter.

FolkeLarm.no

Har du spørsmål?